Wie is HorEyeZon?

HorEyeZon is Robin de Rooy. De handelsnaam HorEyeZon is in mei 2014 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Zwolle.

Daarna is er een traject begonnen met opleiding en certificering voor het commercieel mogen vliegen met RPA’s of drones.

Halverwege 2015 heeft HorEyeZon alle verplichte activiteiten uitgevoerd. Theorie- als praktijkonderdelen worden met positief advies van het NLR afgerond om een zogenaamde Bedrijfsontheffing te kunnen aanvragen bij ILT. Op 21 oktober 2015 is deze Bedrijfsontheffing verleend!

Maar de wet- en regelgeving aangaande ‘drones’ (RPA’s) is (n0g) steeds in beweging. Ook zit er Europese wet- en regelgeving aan te komen.

Anno 2018 bestaat de Bedrijfsontheffing niet meer. Deze heeft plaatsgemaakt voor de ROC / ROC-light.

Ofschoon voor de ROC-light niet benodigd, is Robin gecertificeerd RPAS piloot – heeft de beschikking over een RPA-L certificaat – en vliegt onder het ROC-light regime.

Tevens beschikt HorEyeZon over twee luchtwaardig verklaarde RPA’s, waarmee commerciële vluchten mogen uitgevoerd.

Beschikt u over een ROC maar zoekt u nog een piloot (eventueel met toestel?) – neem dan contact op!

Wat biedt HorEyeZon?

We vliegen nu voornamelijk met de Inspire 2 waarmee we Full HD en Ultra HD opnames maken. Met 2x 20 minuten voldoende luchttijd.

Bij HorEyeZon staat veiligheid hoog in het vaandel. Dat is ook de reden dat HorEyeZon beschikt over een RPA-L (Remote Pilote License) en door NLR en EuroUSC luchtwaardig verklaarde (gekeurde) drones, ingeschreven in het Luchtvaartregister.

HorEyeZon levert het ruwe beeldmateriaal tenzij anders afgesproken. Denk hierbij aan fotobewerking of montage van een (foto/film) rapportage. Dan leveren we het bewerkte resultaat.

HorEyeZon kan ook adviseren in wet- en regelgeving of andere RPA gerelateerde onderwerpen.

Techniekonderwijs

HorEyeZon geeft techniekles met drones. HorEyeZon heeft in juni 2018 bijvoorbeeld les gegeven aan de nieuwe leergang 10-14 te Zwolle.

Wat is een drone, wat komt er allemaal bij kijken, hoe is het om zelf te vliegen? Eventueel kun je een drone leren programmeren!

Interesse? Neem contact op!

HorEyeZon is formeel bevoegd om commerciële RPAS vluchten uit te voeren.