Op maandag 29 juni 2015 heb ik het praktijkexamen RPAS/UAS vliegen afgelegd. De locatie hiervoor was vliegveld Oostwold (EHOW). We zijn de eigenaar erg dankbaar dat we van de locatie gebruik mochten maken. EHOW – bedankt daarvoor! De omstandigheden waren perfect. Geen harde wind, droog en een zonnetje in de rug. Later op de middag een spetter, maar mag geen naam hebben.

In dit deel van het ‘ontheffingentraject’ ben ik de samenwerking aangegaan met Robert van der Veen – Eemsdeltadrones. Op deze manier zitten we samen in de wedstrijd, we kennen de spelregels en kunnen elkaar scherp houden in de do’s en don’ts. Voor het examen hebben we dus afwisselend de rol van piloot en observer gehad.

Het examen werd afgenomen door de heer Martin Joosse van het NLR. Hij was erg ‘tevreden over de wijze van communiceren’ tijdens de uitvoering. Ook in de voorbereiding (o.a.het vluchtplan) hebben we laten zien serieus met de materie om te gaan. Een prima! Dus zonder twijfel positief advies naar ILT. NLR bedankt!

Nu nog voor 1 juli 2015 de formele aanvraag in gang zetten en … duimen.