Zie de website ‘VeiligVliegen met drones’ voor een overzicht van de basisbeginselen als je overweegt te gaan vliegen met drones. Of dit nu voor de lol is (recreatief) of voor het Eggie (commercieel).

De wet- en regelgeving ten aanzien van het (commercieel) vliegen met onbemande luchtvaartuigen is nog volop in beweging. HorEyeZon is vanuit zijn professionaliteit goed op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ofschoon de ontwikkelingen op dit vlak goed te volgen zijn, zijn de regels niet bij iedereen bekend. “Zijn er regels dan?”, “Ik kan toch gewoon een drone kopen!?” Ja, dat klopt. En daar zit ook precies het probleem. Men schat dat er begin 2015 circa 10.000 Phantom’s en 60.000 tot 70.000 ‘speelgoed’ drones in Nederland zijn verkocht en … zullen gaan vliegen. Bedenk dat er eind 2014 acht bedrijven zijn gecertificeerd (een ontheffing hebben om te mogen vliegen).

Aan voorlichting over dit onderwerp wordt weinig aandacht besteed. Een gemiste kans. Handhaving is er nauwelijks. Soms wordt met terugwerkende kracht een boete opgelegd. En die kan fors oplopen tot duizenden euro’s. En dat is toch jammer, zeker als je had kunnen weten dat je vlucht ‘illegaal’ was.

 Heb je als privepersoon een drone gekocht? Houd je dan aan de (aangepaste) Regeling Modelvliegen!

HorEyeZon heeft een informatiepakket samengesteld met als doel voorlichting te geven over dit onderwerp. Behandeld worden vragen als:
– Wat is de huidige stand van zaken ten aanzien van wet- en regelgeving?
– Wat zijn de toepassingsmogelijkheden? Kan uw idee ook worden gerealiseerd i.r.t. voorgaande punt?
– Wat mag ik nu wel, en wat niet, als ik beschik over een drone?
– Hoe zit het met de privacy?

Heeft u een andere vraag? Kijk bij de FAQ of neem contact op.