HorEyeZon heeft vandaag de RPA-L ontvangen van ILT!!

De basisopleiding voor een professioneel dronepiloot is het brevet RPA-L. In Nederland moet je daarvoor het RPA-L halen; een drone-vlieg-brevet. Deze twee (2) jaar geldig (omdat dan de medische keuring opnieuw moet worden gedaan voor piloten > 40 jaar). Daartoe had HorEyeZon onder meer de in 2015 behaalde certificaten meegestuurd, de eerder verworven Bedrijfsontheffing, huidige ROC-Light registratie, de ingevulde logboeken en LAPL (medische keuring).

Commercieel, professioneel, vliegen wil zeggen dat je opdrachten uitvoert tegen betaling. Dit mag met een ROC-Light of ROC, de opvolger van de inmiddels niet meer bestaande Bedrijfsontheffing.

Dit brevet geeft HorEyeZon de mogelijkheid om te vliegen met een drone tot 25 kg onder VLOS in de categorie H (ROC). Onder de ROC-Light is het maximale gewicht gelimiteerd tot 4 kg. Met een ROC kun je meer. Je mag hoger, verder en dichterbij, mits verantwoord en toegelicht in het Bedrijfshandboek en akkoord bevonden door ILT. In tegenstelling tot de ROC-Light, kun je bij de ROC ontheffingen aanvragen. En dat biedt perspectieven. Daarmee kun je, onder voorwaarden, net eens even wat speciaals doen. Kortom, weer een stap in de richting van het ROC, waarvan Nederland er nu net 50 telt. Van de ROC-Light zijn er inmiddels > 400 ROC-Light registraties.